Friday, March 10, 2017

Q1. Pankaj Advani has won the Indian National Snooker Championship with a 6-0 win over Pandurangaiah of Railways in a one-sided final. Apart from clinching his __________ national title overall, Advani broke several other records.
Answer: 29th

Q2. In a massive crackdown on unauthorised agencies offering Aadhaar-related services illegally and charging excessive money from the public, UIDAI has got shut down 12 such websites and 12 mobile apps available on the Google Play store. What does UIDAI stands for-
Answer: Unique Identification Authority of India

Q3. Which bank has decided to steeply raise the charges on certain transactions, capping cash component in others and also introducing charges on certain transactions from 01st March 2017?

Answer: HDFC Bank

Q4. A truly global event taking place every year on 04th February World Cancer Day unites the world’s population in the fight against cancer. Taking place under the tagline_______________.

Answer: We can. I can

Q5. Name the former Consulate General of India (CGI), who has been appointed as convener of the high-level panel on ways to improve India's Haj policy and also look into the issue of subsidy to the pilgrimage in light of 2012 Supreme Court order on gradually reducing and abolishing it by 2022.

Answer: Jeddah Afzal Amanullah

Q6. The world’s longest commercial flight has landed in ______________ with the arrival of Qatar Airways’s 14,535km (9,032-mile) Doha-Auckland service.

Answer: New Zealand

Q7. Global taxi-hailing platform Uber has announced it has launched a new category ________ that allows customers to hire a taxi for the day, to cover several destinations, and is targetting senior citizens, business travellers and tourists.

Answer: UberHIRE

Q8. Which state government has launched India's first social innovation centre The ‘Kakatiya Hub For Social Innovation’?

Answer: Telangana

Q9. In which state, the first Smart Police Station, having look and feel of a corporate-style office, started functioning from 07th February 2017?

Answer: Andhra Pradesh

Q10. Alastair Cook has resigned as Test captain after a record 59 matches in the role. Alastair Cook was the Test cricket captain of- 

Answer: England

Q11. Which team/country has won the gold medal in the boy's team event at the Asian Junior Squash championship in Hong Kong recently?

Answer: India salesforse, Code42, intelex, pingdom, adobe, rackspace

Q12. Queen Elizabeth II, the world’s longest reigning sovereign, has became the first ______________ monarch to reach her Sapphire Jubilee, with 65 years on the throne.

Answer: British

Q13. India and Austria have signed a Protocol to amend the existing DTAC between the two countries recently. What does DTAC stand for-

Answer: Double Taxation Avoidance Convention

Q14. IDBI Bank has reduced its marginal cost of funds based lending rate (MCLR) by 30-35 basis points across various tenors. Where is the headquartered of IDBI Bank?

Answer: Mumbai Idera, IBM, Mulesoft, Bomgar, Grasshopper, Informatica, Ensono

Q15. Name the person, who has won the men’s singles titles in the 81st Senior National Badminton Championships tournament in Patna, Bihar.

Answer: Sourabh Varma

Follow by Email

Advertising

Advertisement