Wednesday, November 23, 2016

Q1. Name the president of Colombia, Who has been awarded the Nobel Peace Prize for his efforts to end the 52-year conflict with left-wing rebels?
Answer: Juan Manuel Santos

Q2. Pawan Chamling has been honoured with prestigious "Sustainable Development Leadership Award" by President Pranab Mukherjee. Pawan Chamling is the present Chief Minister of which state?
Answer: Sikkim

Q3. A new frog species, which closely resembles the Graceful tree frog (Litoria Gracilenta), was discovered in ........?
Answer: Australia

Q4. Name the player, who has defeated World No. 1 Hou Yifan of China to be at joint fourth position in the Isle of Man international Chess tournament?
Answer: Harika Dronavalli

Q5. Which state government has organised the traditional state festival of 'Bathukamma', the event attended by about ten thousand women, found a place in the Guinness Book of World Records?
Answer: Telangana

Q6. Who has appointed as China’s new ambassador to India by Chinese President Xi Jinping?
Answer: Luo Zhaohui


Q7. Which state will participate in the BRICS Trade Fair in New Delhi from October 12-14, 2016 to showcase the business opportunities in the State apart from upcoming infrastructure and industrial projects?
Answer: Uttar Prdesh

Q8. Which foreign lender Bank has announced a tie-up with Uber under which its credit cardholders, across six countries, will get a cash-back of up to 25 per cent for hailing cabs from the app?
Answer: Standard Chartered Bank

Q9. China's central bank lent 275 billion yuan ($41.24 billion) via its medium-term lending facility (MLF) to financial institutions in September (2016), it said in an online statement. What is the name of China's central Bank?
Answer: People's Bank of China

Q10. Indian captain ___________ was presented with the ICC Test Championship mace for leading his team to the top of the Test Team Rankings.
Answer: Virat Kohli

Q11. Which country has holdings of the US government bonds touched a high of $123.7 billion in July 2016, making it the 12th largest holder, US Treasury Department's latest data showed?
Answer: India

Q12.  Which company has entered into an agreement with Telangana Government outlining plans for setting up a body building unit which will entail an outlay of Rs 500 crore?
Answer: Ashok Leyland
SugarCRM
Q13. Who won the women’s singles title of the 2016 China Open?
Answer: Agnieszka Radwanska

Q14. A committee appointed by the Central Electricity Regulatory Commission (CERC) has suggested an overhaul in transmission planning to facilitate transfer of power on economic principles. The committee, headed by..........?
Answer: Mata Prasad

Q15. Which bank has sealed a principal sponsorship contract with badminton Olympians P V Sindhu and K Srikanth recently?
Answer: Bank of Baroda

Advertisement

Blog Archive