Saturday, October 15, 2016

Q1. Dr. Urjit Patel has assumed charge as the ________ Governor of Reserve Bank, succeeded Raghuram Rajan whose three-year tenure ended.
Answer: 24th

Q2. Which state government has decided to develop 340 villages as Horticulture Villages at a cost of 93 crore rupees during the Golden Jubilee year of the State. 
Answer: Haryana

Q3. Name the India's mixed doubles pair, who clinched their maiden Grand Prix title in the Brazil Open Grand Prix recently?
Answer: Sikki Reddy and Pranaav Jerry 

Q4. Which Software major has entered into a joint venture (JV) with the Saudi Prerogative Company to offer IT services in the middle eastern country? 
Answer: Infosys

Q5. Name the India's lone individual Olympic gold medallist, who has officially announced his retirement from shooting.
Answer: Abhinav Bindra

Q6. Lt Governor of Puducherry _____________ has launched 'Shramdaan movement' as part of Swachh Bharat and Swachh Puducherry initiative at a remote village. 
Answer: Kiran Bedi 

Q7. Which organisation has won the UNESCO Confucius Prize for Literacy recently?
Answer: Jan Shikshan Sansthan (JSS), Malappuram
Q8. Which state has launched the ‘Biju Kanya Ratna Yojana’ (BKRY) and inaugurated 1,000 anganwadi buildings as part of the celebration marking birth centenary of legendary Biju Patnaik.
Answer: Odisha
Q9. The Rajasthan High Court launched the e-stamp facility in its Jodhpur and Jaipur benches simultaneously recently. Who is present Chief Justice of Rajasthan High court?
Answer: Navin Sinha
Q10. Who has been appointed as brand ambassador for anti- liquor and drug campaign by the Kerala government?
Answer: Sachin Tendulkar
Q11. Name the American tech giants, who have officially adopted the EU-US Privacy Shield framework.
Answer: Microsoft, Google and Salesforce 
Q12. The 28th ASEAN Summit has begin in..............? 
Answer: Vientiane, Laos
Q13. Name the Noted Odia poet, who will be honoured with the 37th edition of prestigious Sarala Award for his outstanding poetry.
Answer: Dr Hrushikesh Mallick
Q14. In a remarkable public health achievement, which country was certified by WHO on having eliminated malaria, a life-threatening disease which long affected the island country.
Answer: Sri Lanka

Q15. Which online payment system has launched a one-step offline payments mode, called Bubble Pin?
Answer: MobiKwik

Follow by Email

Advertising

Advertisement

Blog Archive