Monday, October 31, 2016

Q1. Which of the following terms is associated with Internet? 
(a) Plotter
(b) Slide presentation 
(c) Bookmark
(d) Pie Chart 
(e) Microsoft Excel 
Ans.(c)

Q2. Which of the following is the name of an application similar to MS Office? 

(a) LibreOffice
(c) OpenOffice
(c) NeoOffice
(d) FreeOffice
(e) All of the above
Ans.(e)

Q3. Codes consisting of varying widths and spacing of parallel lines, which may be optically read, is known as _____.

(a) mnemonic
(b) Bar code
(c) Decoder
(d) All of the above
(e) None of the above
Ans.(b)
Q4. ER Diagram in DBMS is a graphical method used to represent _________.

(a) Primary Key and Candidate key
(b) Entity classes and their relationships
(c) Entity class and relationship to foreign key only
(d) Objects and methods with functions
(e) Foreign Key and Integrity Constrains
Ans.(b)
Q5. What is a bootstrap?

(a) A memory device
(b) A device to support the computer
(c) An error correction technique
(d) A small initialization program to start up a computer
(e) None of the above
Ans.(d)
Q6. Hybrid computer used the combined feature of _________ and _________ machine. 

(a) analogue, digital
(b) super, sub
(c) client, server
(d) warehouse, mining
(e) RAM, ROM
Ans.(a)

Q7. What is Linux? 
(a) Input Device
(b) Operating system
(c) Storage Device
(d) Output Device
(e) Processor
Ans.(b)
Q8. Which of the following is the default page setup orientation for notes pages, outlines and handouts?

(a) Hyphenation
(b) Landscape
(c) Portrait
(d) Footer
(e) Header
Ans.(b)
 Q9. Which among the following was the first graphical web browser?
(a) Mosaic
(b) WAIS
(c) CERN
(d) Gopher
(e) None of the above
Ans.(a)
 Q10. What is a half byte also called as?
(a) Nibble
(b) Bit
(c) Bits
(d) Data
(e) Information
Ans.(a)
 Q11. What is that computer program called which translates one program instruction at a time into machine language?
(a) Compiler
(b) CPU
(c) Compiler
(d) Simulator
(e) Interpreter
Ans.(e)
 Q12. Which key is used to delete one character at a time to the left?
(a) DEL
(b) CAPS LOCK
(c) CTRL
(d) SHIFT
(e) BACK SPACE
Ans.(e)
Q13. If you change Windows 98 to Windows XP, you are actually performing _________.
(a) Upstart
(b) Patch
(c) downgrade
(d) Upgrade
(e) None of the above
Ans.(d)
Q14. Which feature helps to search the text through reference material such as dictionaries, encyclopedias and translation services?
(a) Translation
(b) Research
(c) Find
(d) Font
(e) Table
Ans.(b)

Q15. Whose function is to convert computer generated result into human acceptable form?
(a) Mouse
(b) Input Interface
(c) ALU
(d) Output Interface
(e) Memory
Ans.(d)

Follow by Email

Advertising

Advertisement

Blog Archive