Tuesday, July 5, 2016

1. Lake Itasca is the source of which river?
A.Mississippi River
B.Amazon River
C.Lena River
D.None of these
Ans-A

2. Longest river of world?
A.Amazon River
B.Nile
C.Yangtze
D.None of these
Ans-B

3. Which is the third longest river in Finnmark county, Norway?
A.Namsen
B.Otra
C.Altaelva
D.Numedalslågen
Ans-C

4. The Rhine flows through among which  countries ?
1.France
2.Austria
3.Liechtenstein
4.Netherlands
5.Germany
A.All of the above
B.None of the above
C.1 ,2 , 3 and 4 only
D.1,3,4 and 5 only
Ans-A

5. Saint Lawrence River Flows in ?
A.Asia
B.Africa
C.North America
D.South America
Ans-C

6. Which among of the following is the  longest River of asia ?
A.Yangtze
B.Yellow River
C.Mekong River 
D.Lena River 
Ans-A

7. Which international river defining a long stretch of the Portugal-Spain border?
A.Guadalquivir
B.Guadiana River
C.Meuse
D.Vardar
Ans-B
8. Which among the following is the longest river in the United Kingdom?
A.River Trent
B.River Thames
C.River Severn
D.River Great Ouse
Ans-C

9. __________________, a right tributary of the Sava, forms a natural border between north-west Croatia and southeast Slovenia.
A.Zrmanja
B.Neretva
C.Mrežnica
D.The Kupa river
Ans-D

10. _________ is Europe's second-longest river, after the Volga River, and also the longest river in the European Union region.
A.Otra
B.Danube
C.Altaelva
D.None of the above
Ans-B

Advertisement

Blog Archive