Wednesday, June 15, 2016

1. Name the Cricket legend who has agreed to become India's Olympic goodwill ambassador, along-with actor Salman Khan and Shooter Abhinav Bindra. 

Answer: Sachin Tendulkar 

2. Who will be the next chief of the Indian Navy?

Answer: Sunil Lanba 

3. Who has sworn in as chief minister of Tamil Nadu?

Answer: J Jayalalithaa 

4. Which became the fourth bank to open its IFSC Banking Unit (IBU) at International Financial Services Centre (IFSC) in Gujarat International Finance Tec-City (GIFT) City?

Answer: Kotak Mahindra Bank Ltd 

5. Name the bank which has launched a mobile payment solution that will enable customers to make digital payments at offline stores by scanning a QR (quick response) code on their smartphones at merchant outlets.

Answer: State Bank of India 

6. Which private sector lender has received a ‘Custodian of Securities’ licence from the markets regulator SEBI to allows the entity to offer custodial services to financial market participants, including FIIs and foreign portfolio investors (FPIs)?

Answer: Yes Bank 

7. The Government has enforced the decision of retirement fund body EPFO to almost double the maximum sum assured under its insurance scheme from 3.6 lakh to?

Answer: Rs 6 lakh

8. Which company is all set to setup a power plant in Bangladesh?

Answer: Reliance power

9. India with which country signed a bilateral air services agreement that would facilitate the operation of direct flights between two countries?

Answer: New Zealand 

10. India and which country decided to exchange sports persons, coaches, experts and administrators to improve the standard of the game between both nati

Answer: Japan

Follow by Email

Advertising

Advertisement