Tuesday, June 7, 2016

1. Name the temple which passed a resolution that bars all persons, men and women from entering the sanctum till the next decision.
Answer. Shri Trimbakeshwar Devasthan Trust (STDT)

2. Which state government lauched schemes to Distribute Energy Efficient Smart Agriculture Pumps & Fans in its state?
Answer.  Andhra Pradesh

3.  The Union Cabinet chaired by the Prime Minister Narendra Modi gave approval for increasing the framework agreement between Exim Bank of India and which bank?
Asnwer.  Central Bank of Iran.

4. American aerospace company SpaceX  achieved the historic feat of successfully launching and landing which rocket recently?
Answer. Falcon 9

5. Royal Mail of British honoured which playwright by issuing a set of special postage stamps to mark the 400th anniversary of his death?
Answer. William Shakespeare 

6. PM Narendra Modi launched ‘Gram Uday Se Bharat Uday Abhiyan’ at?
Answer.  Mhow, Madhya Pradesh

7. Who was appointed as the Director General of Police (DGP)?
Answer. Geeta Johri 

8.  World Bank with which organization announced establishment of new alliance that aims to make Early Childhood Development (ECD) programme a global policy?
Answer. UNICEF

9. Name the Indian environmentalist and political activist who was included in the TIME’s 100 Most Influential People in the World.
Answer. Sunita Narain

10. Name the Uttarakhand Police horse that died after being injured during a protest in Dehradun.
Answer. Shaktiman

Advertisement