Wednesday, June 22, 2016

1. The Union Government has constituted a three member committee to prepare a policy framework for taxi and other transport operators. This will be  headed by?

Answer: Sanjay Mitra.

2. Who broke the the record for the most ascents to the world's highest mountain by a woman?

Answer: Lhakpa Sherpa
3. The Union Minister of Health and Family Welfare J P Nadda has launched the Centre for Environmental Health in?

Answer: New Delhi.

4. Who was honoured with Japan’s second highest national decoration for his contribution in strengthening Indo-Japan ties in the field of trade and investment over the last few decades?

Answer: N.K. Singh 

5. Who has won the Millennium Technology Prize for her work 'directed evolution' in Finland?

Answer: Frances Arnold

6. Name the British director who won the his second Palme d’Or at the 69th Cannes Film Festival, France.

Answer: Ken Loach

7. Which company has successfully launched Japanese JCSAT-14 communication satellite into the space?

Answer: SpaceX 

8. Expand IUHDSS.

Answer: Integrated Underwater Harbour Defence and Surveillance System 

9. Who won the Monaco F1 Grand Prix 2016?

Answer: Lewis Hamilton

10. Name the India's ace cueist who created history in Abu Dhabi by clinching the Asian 6-Red Snooker title.

Answer: Pankaj Advani 

Follow by Email

Advertising

Advertisement