Tuesday, May 17, 2016

1. Who won the men’s singles title at the Malaysia Open 2016 held at the Malawati Stadium in Shah Alam, Malaysia?

Answer. Lee Chong Wei

2. Who won the International Boxing Federation heavyweight title?

Answer. Anthony Joshua

3. Name the committee which was constituted to monitor government advertisements in accordance with SC directions.

Answer. B B Tandon Committee

4. Name the Former Chief of Army Staff (COAS) who was conferred the highest French civilian honour,Officier de l Ordre national de la Legion d Honneur (Officer of the Legion of Honour).

Answer. General (retd) Joginder Jaswant Singh

5. World Homoeopathy Day was observed on?

Answer.  10 April

6. Union Government signed whom to endorse the I Support Skill India campaign?

Answer. Sachin Tendulkar

7. Who won the Global Indian of the Year 2016 award at third season of NRI of the Year award function held in Mumbai?

Answer. Bollywood Actress Aishwarya Rai Bachchan

8. Who was appointed as the Director General (DG) of Bureau of Police Research and Development (BPR&D)?

Answer. Meeran Borwankar

9. Which company became first company in India to implement 85% pictorial health warnings?

Answer. Golden Tobacco Ltd

10. India with which country signed an Implementation agreement for Ganga Rejuvenation under the Namami Gange Programme in New Delhi?

Answer. Germany

Follow by Email

Advertising

Advertisement

Blog Archive