Thursday, May 5, 2016

1. Name the legendary Dutch football striker and coach who died of lung cancer at the age of  68. 

Answer:Johan Cruyff

2. Name the Kadhaprasangam maestro and actor who passed away at a private hospital in Kottayam at the age of 70.

Answer:VD Rajappan 

3. What is the name of The Fast Patrol Vessel (FPV) of the Indian Coast Guard (ICG) which was commissioned in Visakhapatnam?

Answer:ICGS Arnvesh

4. Hinduja Group’s Ashok Leyland Defence Systems Ltd (ALDS) has tied up with which company to develop combat vehicles for the Indian Army?

Answer:Lockheed Martin Corp.

5. Who has won the prestigious 2016 Swiss Open Grand Prix Gold badminton tournament in the men’s single category?

Answer:HS Prannoy 

6. The government has formally withdrawn the recognition of which stock exchange after it was derecognised by markets regulator Sebi in November 2014 for "serious irregularities" in its functioning?

Answer:Delhi Stock Exchange (DSE) 

7. United Nations World Water Day was observed on?

Answer:22nd March

8. Who has been named as Huawei global ambassador?

Answer:Lionel Messi  

9. Name the star wrestler who secured an Olympic quota place for India with a gold-medal finish in the men's 65kg freestyle category in the Asian Olympic Qualification tournament in Astana, Kazakhastan.

Answer:Yogeshwar Dutt 

10. Name the Indian student who is the winner of the first Noor Inayat Khan Prize for 2016.

Answer:Geetakshi Arora

11. Name the American multinational technology company that will invest over $100 million over the next 18 to 24 months to support the country's ambitious plan to connect thousands of its villages to the internet and create jobs.

 Answer:Cisco Systems Inc 

12. Name the India-born brothers who topped the 'Asian Rich List 2016'.

Answer:G P Hinduja and S P Hinduja 

13. World Forestry Day or International Day of Forests is celebrated worldwide every year on?

Answer:21st March

14. Pfizer, the pharmaceutical major has announced whom as its new Managing Director (MD) with immediate effect for a period of five years?

Answer:Mr. S Sridhar  

15. The Airport Authority Of India (AAI) has given the additional charge of Chairman to?

Answer:Mr. Sudhir Raheja

Advertisement

Blog Archive