Friday, May 6, 2016

1. Who  will be the next chief of the Indian Navy
A.Vice-Admiral Summit Lanba
B.Vice-Admiral Sunil Lanba
C.Vice-Admiral Anil Lanba
D.Vice-Admiral Amit Lanba

Ans-B.Vice-Admiral Sunil Lanba

2. Which Bank has been awarded ‘excellence award on empowering MSMEs’ by the Federation of Industry, Trade and Services
A.Corporation Bank
B.IDBI
C.SBI
D.BOI

Ans-A.Corporation Bank

3.Who has been appointed as a Director Of FTII
A.Bhupendra Gupta
B.Bhupendra Kapoor
C.Bhupendra Singh
D.Bhupendra Kainthola

Ans-D.Bhupendra Kainthola

4.Who has been honoured with a special statue by the Switzerland government.
A.Late Rajesh khanna
B.Late Yash Chopra
C.Amitabh Bachchan
D.Jeetendra

Ans-B.Late Yash Chopra

5. 49th Annual Meeting of the Asian Development Bank (ADB) started at ______
A.Paris ( France)
B.Londan (England)
C.Frankfurt (Germany)
D.New Delhi (India)

Ans-C.Frankfurt (Germany)

6. Reliance power is all set to setup a power plant in which country?
A.Bangladesh
B.Nepal
C.Bhutan
D.Sri Lanka

Ans-A.Bangladesh

7.Which bank has became the fourth bank to open its IFSC Banking Unit (IBU) at International Financial Services Centre (IFSC) in Gujarat International Finance Tec-City (GIFT) City.
A.Corporation Bank
B.BOI
C.Kotak Mahindra Bank
D.SBI

Ans-C.Kotak Mahindra Bank

8. The European Central Bank (ECB) has announced that it will permanently stop producing the ____ euro banknote by the end of 2018. 
A.100
B.500
C.1000
D.1500

Ans-B.500

9.Who has been selected as the executive secretary of the UNFCCC (United Nations Framework Convention on Climate Change).
A.Christine Lagarde
B.Ban Ki-moon
C.Patricia Espinosa
D.Christiana Figueres

Ans- C. Patricia Espinosa

10. How much money has been approved under Namami Gange programme.
A.Rs. 2,456 crore
B.Rs. 2,440 crore
C.Rs. 2,448 crore
D.Rs. 2,446 crore

Ans-D.Rs. 2,446 crore

Follow by Email

Advertising

Advertisement

Blog Archive