Friday, May 6, 2016

1. Who has won the prestigious 2016 All England Badminton title in the men’s singles category?
Answer. Lin Dan

2. Name the Nobel Laureate who after 19 years of her death will be made a saint.
Answer. Mother Teresa 

3. The 7th meeting of the Governing Board of the Indo-German Science and Technology Centre (IGSTC) was held in?
Answer. New Delhi

4. Which bank announced a new mobile payment solution Touch & Pay?
Answer. ICICI Bank 

5. What is the rank of India on the United Nations World Happiness Index (WHI) ?
Answer. 118th  

6. Which state became the 9th state to sign the memorandum of understanding (MoU) for power distribution reforms, the Ujwal Discoms Assurance Yojana (UDAY)?
Answer. Jammu & Kashmir (J&K)  

7. India’s largest telecom operator by subcriber base, Bharti Airtel, has acquired which Telecom?
Answer. Videocon Telecom

8. Name the award winning action heroine who has been appointed as United Nations Development Programme (UNDP) Goodwill Ambassador.
Answer. Michelle Yeoh

9. Name the famous Shehnai exponent who has passed away in Kolkata, West Bengal at the age of 77.
Answer. Ustad Ali Ahmad Hussain Khan 

10. Prime Minister Narendra Modi inaugurated the World Sufi Forum in?
Answer.  New Delhi

11. The United Nations Population Fund (UNFPA), the lead UN agency for delivery of a world where every pregnancy is wanted, every childbirth is safe and every young person’s potential is fulfilled, appointed whom as its Goodwill Ambassador?
Answer. Ashley Judd 

12. Which is the cleanest railway station in the country, followed by Rajkot and Bilaspur (Chhattisgarh), according to an Indian Railway Catering and Tourism Corporation (IRCTC) survey?
Answer. Surat 

13. Air Asia India has appointed whom as the new CEO of the company?
Answer. Mr. Amar Abrol 

14. Name the Mobile wallet and digital payments player who has announced the launch of its ‘√áhat and Pay‘ feature.
Answer. FreeCharge

15. Which bank has become the first bank to commence the sale of Indian Gold Coin (IGC) in the domestic market?

Answer. Indian Overseas Bank (IOB)

Advertisement

Blog Archive