Wednesday, May 4, 2016

1.3rd May was observed across the world as
A.World knowledge Day
B.World Press Freedom Day
C.World rights Day
D.World information Day

Ans-B.World Press Freedom Day

2.Name the scheme which was launched by Tourism Ministry to develop time-bound tourist circuits in the country.
A.Tour and Travel
B.India Darshan
C.Bharat Darshan
D.Swadesh Darshan

Ans-D.Swadesh Darshan

3.Indian Railways has signed MoU with which two states to plant trees alongside railway track
A.Punjab and U.P
B.Haryana and Punjab
C.Haryana and M.P
D.Haryana and U.K

Ans-B.Haryana and Punjab

4.Which state has launched an insurance scheme 'Chandranna Bima Yojana' for the working class people.
A.Andhra Pradesh
B.Punjab
C.MH
D.HP

Ans-A.Andhra Pradesh

5.Who has appointed MD of Bharti Retail
A.Prem Kumar
B.Kishor Singh
C.N K Singh
D.Kishore Biyani

Ans-D .Kishore Biyani

6.Hublot Watches has signed which crickter its Brand Ambassador.
A.Ajinkya Rahane 
B.Virat Kohli
C.Rohit Sharma
D.Sachin Tendulkar

Ans-C.Rohit Sharma

7.Which crickter has agreed to become India's goodwill ambassador at Rio Olympics
A.Ajinkya Rahane 
B.Virat Kohli
C.Rohit Sharma
D.Sachin Tendulkar

Ans-D.Sachin Tendulkar

8.BCCI has nominated which crickter for the prestigious Rajiv Gandhi Khel Ratna Award
A.Ajinkya Rahane 
B.Virat Kohli
C.Rohit Sharma
D.Sachin Tendulkar

Ans-B.Virat Kohli

9. ______________ was named 2015-16 Footballer of the Year by the Football Writers Association (FWA).
A.Bobby Moore
B.Cristiano Ronaldo
C.Jamie Vardy
D.George Best

Ans-C.Jamie Vardy 

10.The Khel Ratna award carries a cash prize of __________ lakh along with a citation
A.Rs 7
B.Rs 8.5
C.Rs 7.5
D.Rs 9.5

Ans-C.Rs 7.5

Follow by Email

Advertising

Advertisement

Blog Archive