Tuesday, May 3, 2016

1. Name the Renowned Malayalam actor and folk singer who passed away at the age of 45?

Answer. Kalabhavan Mani

2. Name the American actress and the wife of the 40th President of the United States,  Ronald Reagan who died at the age of 94?

Answer. Nancy Davis Reagan  

3. Which company has signed an agreement with the Indian Railways for electrification of the Lalitpur-Udaipura rail section under the public private partnership (PPP)?

Answer. Bajaj Power Generation Company 
 

4. South Korean troops with which country began their largest ever military exercises off the coast of the Korean peninsula?

Answer. USA 

5. Which city will host BRICS Friendship Cities Conclave in April involving top Urban Policy makers and Planners from BRICS Nations?

Answer. Mumbai City

6. India with which country have launched the Fulbright – Kalam Climate Fellowship enabling Indian research scholars to work with the countries institutions in the field of climate change?

Answer. United States America  

7. Name the country that will partner India in turning Bhubaneswar, Coimbatore and Kochi into smart cities?

Answer. Germany

8. Which India’s leading integrated travel and travel related financial services company, has announced a strategic collaboration with Western Union Business Solutions, a business segment of The Western Union Company, and DCB Bank Limited?

Answer. Thomas Cook (India) Ltd.

9. Name the private lender which launched an all-women operated bank branch 'Grace' aimed at offering customised banking solutions to women?

Answer. Yes Bank 

10. India with which international organization have decided to set up South Asia Regional Training and Technical Assistance Centre (SARTTC) in New Delhi?

Answer. International Monetary Fund (IMF)

11. Name the legendary music producer who has passed away in England at the age of 90?

Answer. George Henry Martin  

12. Who has been appointed as the Chairman of 21st Law Commission of India (LCI)?  

Answer. Balbir Singh Chauhan  

13. Which private sector lender launched a credit-linked subsidy scheme for home loans under Pradhan Mantri Awas Yojana (PMAY)?

Answer. ICICI Bank 

14. Who has been elected as the President of the metal governing body Aluminium Association of India?

Answer. Tapan Kumar Chand 
15. Who has been selected as Secretary General of the Arab League?  

Answer. Ahmed Abul Gheit  

16. Which renowned Bollywood actress has announced as the brand ambassador of Reebok India?

Answer. Kangana Ranaut 

17. Name the Renowned Brazil musician who passed away in the northeastern Brazilian city of Recife?

Answer. Nana Vasconcelos 

18. Board of Control for Cricket in India  (BCCI) has entered into a 4 year partnership with which company as an associate sponsor for all international matches at home?

Answer. Hyundai Motor India Ltd (HMIL) 

19. The country’s GDP can grow by how much percent in the next fiscal according to the domestic rating agency Crisil?

Answer. 7.9 per cent  

20. Which university won the annual Visitor’s Award for the Best University? 

Answer. Tezpur University  

21. Who was conferred with Chevalier de la Legion d’Honneur (Knight of the Legion of Honour) by French Government?

Answer. Anand Mahindra 

22. Who has been appointed as Deputy Chief of Army Staff?


Answer. Lieutenant General (Lt Gen) N P S Hira

Follow by Email

Advertising

Advertisement

Blog Archive