Saturday, May 7, 2016

1. Who was conferred with the Order of Arts and Letters, one of France’s top honours? 

Answer. Tara Gandhi Bhattacharjee 

2. Who was announced as the winner of FBB Femina Miss India World 2016 at the 53rd edition of the Femina Miss India beauty pageant held in Mumbai?

Answer. Priyadarshini Chatterjee 

3. The 11th Indo-Mongolia joint training Exercise, titled ‘Nomadic Elephant - 2016’ commenced in?

Answer.  Mongolia

4. World Book Day is an annual event celebrated every year by the people all over the world on?

Answer.  23rd April 

5. Who won the Chinese Grand Prix 2016?

Answer. Nico Rosberg

6. Name the Kerala cartoonist who was popularly known as Toms has passed away following a brief illness?

Answer. V T Thomas

7. The second edition of 'Global Exhibition on Services' was held in?

Answer.  Greater Noida

8. India with which country have launched a programme with $1 trillion Potential Solar Programme under the International Solar Alliance (ISA)?

Answer.  France

9. The Department of Disinvestment has been renamed as?

Answer.  'Dipam'

10. India has banned import of milk and milk products, certain mobile phones and a few other items from which country after finding them sub-standard or not following security codes?

Answer. China

Advertisement

Blog Archive