Monday, May 30, 2016

1. India with which country signed MoU for cooperation and mutual assistance in development of Ports?
Answer. South Korea 

2. Name the Nuclear-capable undersea ballistic missile which was successfully test fired from INS Arihant.

Answer. K-4 

3. What is the name of the abhiyan which was launched by PM Modi on Dr. Ambedkar’s birth anniversary at Mhow, Madhya Pradesh?
Answer. Gram Uday Se Bharat Uday Abhiyan

4. Who is appointed as the President of Indira Gandhi National Centre for the Arts (IGNCA)?
Answer. Ram Bahadur Rai 

5. Who is appointed as the chairperson of National Monument Authority?
Answer. Susmita Pande 

6. Name etrading platform for the farmers to buy and sell agricultural products online which was launched by Prime Minister Narendra Modi. 
Answer. National Agriculture Market

7. Which state has announced the formation of a new Integrated Tribal Development Agency?
Answer. Andhra Pradesh

8. Who is appointed as the Director General (DG) of Bureau of Police Research and Development?
Answer. Meeran C Borwankar

9. The Reserve Bank of India has granted inprincipal approval to first payments bank license to which company?

Answer. Airtel M Commerce Services

10. Himachal Pradesh Governor Acharya Devvrat unveiled Swami Vivekanand’s statue in which place? 
Answer. Palampur town of Kangra district

Follow by Email

Advertising

Advertisement

Blog Archive