Friday, May 27, 2016

1. International Day of Human Space Flight was observed on?
Answer.  12 April

2. Who was honoured with the Hilton Asian Tour Golfer of the Month for March 2016 in Sentosa, Singapore?
Answer. Shiv Shankar Prasad Chawrasia

3. Who was was selected for the prestigious Saraswati Samman for 2015 for her autobiography titled Chitt-Chete, written in Dogri language?
Answer. Author and poet Padma Sachdev

4. Name the England Cricketer who retired from International Cricket at the age of 26 due to ill health.
Answer. James Taylor 

5. Who was conferred the Hridaynath Award?
Answer. Viswanathan Anand 

6. Union Cabinet chaired by the Prime Minister Narendra Modi approved to sign a Memorandum of Understanding (MoU) between India and which country on cooperation in preventing and combating of Human Trafficking?
Answer. United Arab Emirates (UAE) 

7. Who was named the Wisden’s Leading Cricketer in the World for the year 2015?

Answer. New Zealand’s Kane Williamson

8. Which state recently launched Mission Drinking Water?
Answer.  Maharashtra 

9. Name the renowned British playwright who died at the age of 83.
Answer. Arnold Wesker 

10. Prime Minister Narendra Modi inaugurated the Maritime India Summit 2016 (MIS 2016) in?

Answer.  Mumbai

Advertisement

Blog Archive