Wednesday, May 11, 2016

1. Union Minister for State (IC) for Power, Coal and Renewable Energy Piyush Goyal launched which National LED programme in Madhya Pradesh?

Answer. Unnat Jyoti by Affordable LEDs for All (UJALA) 

2. National Bank for Agriculture and Rural Development (NABARD) entered into collaboration with which country government for a special programme on ‘Soil Protection and Rehabilitation for Food Security’?

Answer. German government 

3. The International Jazz Day 2016 was observed across the world on?

Answer.  30 April

4. Name the village which became first liquor-free village in Rajasthan?

Answer. Kachabali village 

5. Name the person who was the first woman to receive the Royal Institute of British Architects (RIBA) gold medal, died due to heart attack in Miami?

Answer. Zaha Hadid

6. Who won the silver medal in the 56 kilogram category at the Asian/Oceania Qualifying Tournament in Qian’an, China?

Answer. Shiva Thapa 

7. Who was conferred the King Abdulaziz Sash honour by Saudi Arabia recently?

Answer. PM Modi 

8. Union Minister for Environment and Forests Prakash Javdekar inaugurated a White Tiger Safari at?

Answer.  Mukundpur in Satna district of Madhya Pradesh.

9. Who won the Women’s title of ICC World T20 2016?

Answer. West Indies 

10. The 2016 Nuclear Security Summit concluded at?

Answer. Washington, D.C., United States

Advertisement

Blog Archive