Tuesday, May 17, 2016

1.The multilateral Red Flag Aerial combat exercises between US, NATO and allied forces and India Air Force (IAF) concluded in _______________
A.Paris , France
B.Alaska, US.
C.Chennai , India
D.London , England

Ans- B. Alaska, US

2.The Prime Minister along with Sri Lankan President Maithripala Sirisena have released ______________at Ninora village in Ujjain
A.Aimhastha Declaration
B.Timhastha Declaration
C.Simhastha Declaration
D.Himhastha Declaration

Ans- C. Simhastha Declaration

3.Fatma Samoura named ____________female secretary general of FIFA Council
A.1st
B.2nd
C.3rd
D.5th

Ans- A. 1st

4._________has sworn in as the 31st Chief Justice of Rajasthan.
A.Justice Paveen Sinha
B.Justice Naveen Singh
C.Justice Naveen Gupta
D.Justice Naveen Sinha

Ans- D. Justice Naveen Sinha

5.What is full form of  NITI  Aayog?
A.National Institution for Transforming India
B.National Institute for Transforming India
C.National Institution of Transforming India
D.National Institution for Transfer  India

Ans- A. National Institution for Transforming India


6.Besides Anil Kumble former Indian player ___________was also named member of the ICC Cricket Committee
A.Sourav ganguly
B.VVS laxman
C.Rahul Dravid
D.Sachin tendulkar

Ans- C. Rahul Dravid


7. United States has activated a land-based missile defence station (Aegis Ashore Missile Defence System) in __________
A.California ,USA
B.Alaska USA
C.Deveselu, Romania.
D.Bucharest , Romania

Ans- C. Deveselu, Romania.


8. Dadaab refugee camp which is in___________
A.Libya
B.Tanzania
C.Nigeria
D.Kenya

Ans- D. Kenya

9. ______________ has launched country’s first contactless business credit card in association with Jet Airways for small and mid-sized enterprises (SMEs).
A.ICICI Bank
B.IDBI Bank
C.SBI Bank
D.BOI Bank

Ans- A. ICICI Bank

10.Capital of Uganda is ___________
A.San José
B.Khartoum
C.Kampala
D.Kigali

Ans- C. Kampala

Advertisement

Blog Archive