Tuesday, May 10, 2016

1. Name the Oscar winning actress, who won the Oscar for her role of Helen Keller in The Miracle Worker, died of sepsis from a ruptured intestine at the age of 69?
Answer. Patty Duke 

2. India with which country signed MoU for setting up Laser Interferometer Gravitationalwave Observatory (LIGO) in India?
Answer. USA 

3. Who was appointed as the Chairman of Indian Direct Selling Association (IDSA)?
Answer. Jitendra Jagota 

4. India with which country signed MoU to provide 150 boats & fishing equipment to Mullaithivu fishermen?
Answer. Sri Lanka 

5. Name the Jailed Egyptian Novelist who was conferred with the PEN/Barbey Freedom to Write Award?
Answer. Ahmed Naji 

6. World Autism Awareness Day 2016 celebrated across the world on?
Answer. 2 April

7. Flipkart acquired which UPI-based payments start-up in April 2016?
Answer. PhonePe

8. Who was appointed CMD of Bhartiya Nabhikiya Vidyut Nigam?
Answer. Kallol Roy 

9. Who won the men’s singles titles of the 2016 Miami Open?
Answer. Novak Djokovic

10. Who won the women’s singles titles of the 2016 Miami Open?
Answer. Victoria Azarenka

Follow by Email

Advertising

Advertisement

Blog Archive