Tuesday, May 3, 2016

1. Which Indian company has become the first to join a global energy productivity campaign “EP100”?
a) Reliance Communications Ltd.
b) Mahindra & Mahindra Ltd.
c) Tata Global Beverages Ltd.
d) Adani Enterprises Ltd.
e) None of the above
Answer: Mahindra & Mahindra Ltd.

2. Khongjom Day is celebrated in which state of India?
a) Arunachal Pradesh
b) Tripura
c) Manipur
d) Himachal Pradesh
e) Assam
Answer: Manipur

3. Who is the author of the book “Hindutva or Hind Swaraj”?
a) Agha Shahid Ali
b) U.R. Ananthamurthy
c) Rohinton Mistry
d) Amrish Tripathi
e) Chetan Bhagat
Answer: U.R. Ananthamurthy

4.Who has been appointed as the new Director of Film and Television Institute of India (FTII)?
a) V Ravi Rama Krishna
b) Prashant Pathrabe
c) Bhupendra Kainthola
d) D J Narain
e) None of the above
Answer: Bhupendra Kainthola

5. Asola Bhatti Wildlife Sanctuary is located in which city of India?
a) Delhi
b) Bikaner
c) Chandigarh
d) Pathankot
e) Shimla
Answer: Delhi

6. Which committee has been constituted to sort out issue on central excise duty on jewellery?
a) Girish Shah committee
b) Gautam Ray committee
c) Ashok Lahri committee
d) A P Shah committee
e) None of the above
Answer: Ashok Lahri committee

7. As per RBI regulations governing NFCbased payments, people can pay up to a maximum of ________ for a single transaction?
a) Rs 1,000
b) Rs 2,000
c) Rs 5,000
d) Rs 10,000
e) Rs 25,000
Answer: Rs 2,000

8. India Aviation 2016, the country's biggest civil aviation show, begun recently in?
a) New Delhi
b) Bengaluru
c) Chennai
d) Hyderabad
e) Pune
Answer: Hyderabad

9. The United Nations Development Programme (UNDP) appointed Michelle Yeoh as its Goodwill Ambassador recently. She is a(n)?
a) tennis player
b) shuttler
c) golfer
d) actress
e) author
Answer: actress

10. India has emerged as the second biggest investor in London. The only country ahead of India is?
a) Singapore
b) China
c) Japan
d) South Korea
e) US

Answer: US

Follow by Email

Advertising

Advertisement

Blog Archive