Saturday, May 7, 2016

1. Fed Cup is the premier international team competition in women’s?
a) tennis 
b) badminton
c) squash 
d) table tennis
e) billiards 
Answer: tennis

2. Name the Indian who has been appointed vicepresident and chief investment officer of the newlycreated Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB)?
a) Chanda Kochhar 
b) Arundhati Bhattacharya
c) Aditya Puri 
d) DJ Pandian
e) Duvvuri Subbarao 
Answer: DJ Pandian

3. Pandit Ram Narayan has been chosen for the prestigious Bharat Ratna Pandit Bhimsen Joshi classical music award for 2015-2016. He is a _________ maestro?
a) Flute 
b) Santoor
c) Sarangi 
d) Violin
e) Sarod 
Answer: Sarangi

4. The Counter Terrorism Conference 2016 was held recently in?
a) Jaipur 
b) Mumbai
c) Amritsar 
d) Chennai
e) Hyderabad 
Answer: Jaipur

5. The venue of the International Fleet Review (IFR) 2016 of the Indian Navy is?
a) Tuticorin 
b) Coimbatore
c) Kochi 
d) Karwar
e) Visakhapatnam 
Answer: Visakhapatnam

6. India has confirmed its participate in Cobra Gold 2016, a multilateral amphibious exercise, which will take place in?
a) Philippines 
b) Brunei
c) Thailand 
d) Cambodia
e) Singapore 
Answer: Thailand

7. Which of the following teams won the ICC Women’s World T20 2016 title?
a) England 
b) Australia
c) West Indies 
d) India
e) South Africa 
Answer: West Indies

8. Kallol Roy has been appointed as the new CMD of?
a) BARC 
b) NTPC
c) NHPC 
d) Power Finance Corporation
e) Bhartiya Nabhikiya Vidyut Nigam 
Answer: Bhartiya Nabhikiya Vidyut Nigam

9. The Govt extended the safeguard duty on some steel imports by two years, till Mar 2018. This is to protect domestic industry from onslaught of cheap supplies especially from?
a) UK 
b) Japan
c) Malaysia 
d) Indonesia
e) China 
Answer: China

10. In a first, DCB Bank offered Aadhaarbased ATM transactions sans PIN recently. The private sector lender is headquartered in?
a) Chennai 
b) Hyderabad
c) Kochi 
d) Mumbai
e) Kolkata

Answer: Mumbai

Follow by Email

Advertising

Advertisement

Blog Archive