Sunday, May 1, 2016

1. The Supreme Court ruled that only which type of taxis will be allowed to run in Delhi and NCR from 01st May 2016?
a) CNG
b) Diesel
c) Petrol
d) All of the above
e) None of the above
Answer: CNG

2. Which organization has entered into a collaboration with German government for a special programme on 'Soil Protection and Rehabilitation for Food Security'?
a) RBI
b) SIDBI
c) SEBI
d) NHB
e) NABARD
Answer: NABARD

3. Which of the following country will not provide F-16 fighter jets to Pakistan on subsidised rate?
a) UK
b) China
c) USA
d) UAE
e) Russia
Answer: USA

4. In a first for any state in India, which state government launched a web-based application ‘Adi Praman’ that will enable tribals to get caste validity certificates online?
a) Kerala
b) Maharashtra
c) Bihar
d) Jharkhand
e) Uttar Pradesh
Answer: Maharashtra

5. In Odisha, how many pharmaceutical companies have been blacklisted for supplying sub-standard medicines since 2005?
a) 50
b) 25
c) 98
d) 58
e) 105
Answer: 58

6. Name the person,who qualified for the Rio Games while winning silver in women's 3000m steeplechase on the second and penultimate day of the Federation Cup National Athletics Championships in New Delhi?
a) Sudha Singh
b) P V Sindhu
c) Babita Kumari
d) Heena Sidhu
e) None of the above
Answer: Sudha Singh

7. President Pranab Mukherjee invited which of the country's investors and entrepreneurs to participate in the "Make in India" initiative and He is also now tour of that country?
a) Papua New Guinea
b) New Zealand
c) Both (a) and (b)
d) Croatia
e) Australia
Answer: New Zealand

8. A strategic partnership agreement has been signed by the which of the Indian companies with three Ukranian state-owned companies that will be allowing them to collaborate on a range of military products including transport aircraft, upgrade of armoured vehicles, maritime gas turbines and unmanned aerial vehicles?
a) BHEL
b) Tata Power Limited
c) Reliance Defence 
d) Adani Group
e) IOC
Answer: Reliance Defence 

9. Which of the following organization and Saarc Development Fund (SDF) has signed a Memorandum of Understanding (MOU) for mutual cooperation and collaboration?
a) NABARD
b) RIL
c) TCS
d) RBI
e) SIDBI
Answer: SIDBI

10. Which state government dedicated to the people 100 piped water supply projects for rural areas and promise to make piped water provision in all gram panchayats by 2017?
a) Bihar
b) West Bengal
c) Maharshtra
d) Odisha
e) None of the above
Answer: Odisha

Follow by Email

Advertising

Advertisement

Blog Archive