Sunday, May 1, 2016

1. The United Nations Security Council on 24 March 2016 decided to extend the UN Assistance Mission in this country till 31 March 2017. Name it?
a) Mali
b) South Sudan
c) Somalia
d) Haiti
e) None of the above
Answer: Somalia

2. World theatre day which is celebrated on March 27 every year was initiated in?
a) 1961
b) 1971
c) 1981
d) 2001
e) None of the above
Answer: 1961

3. Taiwan Nationalist Party has chosen its first female leader. Name her?
a) Eric chu
b) Hung-Hsiu-Chu
c) Tsai-ing-wen
d) Aung san sui Kyi
e) None of the above
Answer: Hung-Hsiu-Chu

4. Where was the 9th International Abilympics started?
a) France
b) Korea
c) Japan
d) India
e) None of the above
Answer: France

5. Which state has been mulled with the President rule on March 27,2016?
a) Uttarkhand
b) Haryana
c) Arunachal Pradesh
d) Mizoram
e) Bihar
Answer: Uttarkhand

6. The union minister for health and welfare J P Nadda has launched the Rotavirus vaccine used against which disease?
a) Tuberculosis
b) Diptheria
c) Diarrhoea
d) Tetanus
e) None of the above
Answer: Diarrhoea

7. The Ayush ministry released the protocol for 2nd International Yoga day. When is International day of Yoga celebrated?
a) June 21
b) June 23
c) July 27
d) May 21
e) October 31
Answer: June 21

8. Which is the first Bank that has started to issue the gold coins?
a) Bank of India
b) Indian Overseas Bank
c) Indian Bank
d) State Bank of India
e) Allahabad Bank
Answer: Indian Overseas Bank

9. Which hockey player has been chosen for Dhruv Batra male award in 2nd annual Hockey India awards?
a) P R sreejesh
b) Birendra Lakra
c) Ramandeep Singh
d) Danish Mujtaba
e) None of the above
Answer: P R Sreejesh

10. Iran has signed pact of trade and security with which of the following nations?
a) Saudi Arabia
b) UAE
c) Iraq
d) Pakistan
e) Jordan
Answer: Pakistan

Follow by Email

Advertising

Advertisement

Blog Archive