Tuesday, May 17, 2016

1. Who won the 2016 Monte Carlo Rolex Masters title of Tennis?
a) Gael Monfils 
b) Rafel Nadal
c) Novak Djokovic 
d) Roger Federer
e) None of the above
Answer: Rafel Nadal

2. Who has been recently appointed as the chief selector of Pakistan?
a) Tauseef Ahmed 
b) Inzamam-ul-Haq
c) Wajahatullah Wasti 
d) Wasim Haider
e) None of the above 
Answer: Inzamam-ul-Haq

3. Who has become the first Indian woman gymnast to secure Olympic berth after 52 years?
a) Meenakshi 
b) Debjani Samanta
c) Dipa Karmakar 
d) Priti Das
e) None of the above 
Answer: Dipa Karmakar

4. Who won the RedInk Journalist of the Year 2015 Award by the Mumbai Press Club?
a) Ravish Kumar 
b) Prannoy Roy
c) Krishna Prasad 
d) Shekhar Gupta
e) None of the above
Answer: Ravish Kumar

5. Which country has recently test fired a nuclearcapable shortrange Iskander M cruise missile as part of its drills in the country's southern Astrakhan region?
a) Myanmar 
b) Australia
c) Pakistan 
d) China
e) Russia 
Answer: Russia

6. Who won the Laureus Sportsman of the Year 2015 award?
a) Jordan Spieth 
b) Usain Bolt
c) Lionel Messi 
d) Novak Djokovic
e) Ronda Rousey 
Answer: Novak Djokovic

7. Recently, the Minister of Women & Child Development, Mrs. Maneka Gandhi inaugurated a One Day Regional Conference with North Eastern States in which city on the issues relating to Child Adoption?
a) Guwahati 
b) Aizwal
c) Imphal 
d) Gangtok
e) Shillong 
Answer: Shillong

8. Who has been appointed as Additional Director General in the Central Reserve Police Force (CRPF)?
a) Deepak Mishra 
b) S S Jakhar
c) Rajesh Tyagi 
d) K Durga Prasad
e) None of the above 
Answer: Deepak Mishra

9. Who has been proclaimed as the outstanding Laureus Sportsperson of the year award with a disability?
a) Leung Yuk Wing 
b) Liu Cuiqing
c) Marie Bochet
d) Omara Durand
e) Daniel Dias 
Answer: Daniel Dias

10. The Union Government has leased the commemorative coin of what denomination to mark Tatya Tope martyrdom day?
a) 10 
b) 200
c) 100 
d) 500
e) 1000
Answer: 200

Advertisement

Blog Archive