Saturday, April 30, 2016

1.“Sajibu Cheiraoba” is the festival, of which of the following Indian city?
a) Mizoram
b) Nagaland
c) Assam
d) Manipur
e) Meghalaya
Answer: Manipur

2. A statue of Maharaja Ranjit Singh will be installed in which of the following country?
a) Russia
b) France
c) USA
d) Canada
e) UK
Answer: France

3. Hawke’s Bay Cup title has been clinched by which of the following?
a) Australia
b) New Zealand
c) Canada
d) India
e) None of the above
Answer: India

4. National Name Yourself Day observes on which of the following dates?
a) April 7
b) April 11
c) April 8
d) April 9
e) None of the above
Answer: April 9

5. Which of the following telecom company is all set to acquire rights to use 4G spectrum of Aircel in eight telecom circles?
a) Airtel
b) Vodafone
c) Idea
d) Reliance
e) BSNL
Answer: Airtel

6. In order to transport natural gas to energy starved countries like India shareholders of TAPI Pipeline Company Limited inked an accord of how much worth in studies and engineering?
a) $500 million
b) $200 million
c) $400 million
d) $600 million
e) $800 million
Answer: 200 million

7. Saudi Arabia has signed an agreement with which of the following to build a bridge over the Red Sea?
a) Ethiopia
b) Egypt
c) Jordan
d) Israel
e) None of the above
Answer: Egypt

8. Union Information and Broadcasting (I&B) Ministry has constituted a three-member Committee to see the guidelines set for government advertisements. It will be headed by which of the following?
a) BB Tondon
b) Piyush Pandey
c) Rajat Sharma
d) NR Madhava
e) None of the above
Answer: BB Tondon

9. The Centre has designated which of the following to endorse “I Support Skill India” campaign?
a) Sania Mirza
b) VVS Laxman
c) Sachin Tendulkar
d) Rahul Dravid
e) Abhinav Bindra
Answer: Sachin Tendulkar

10. Which of the following NASA astronaut will write a memoir titled Endurance: My Year in Space and Our Journey to Mars?
a) Yuri Malenchenko
b) Timothy Peake
c) Scott Kelly
d) Sunita Williams
e) None of the above
Answer: Scott Kelly

Follow by Email

Advertising

Advertisement

Blog Archive