Sunday, May 1, 2016

1. The first machine to successfully perform a long series of arithmetic and logical operations was?
a) Mark –I
b) PARAM
c) UNIVAC
d) ENIAC
e) All of the above.

2. Who is credited with the idea of using punch cards to control patterns of a weaving machine?
a) Babbage
b) Hollerith 
c) Jacquard
d) Pascal
e) All of the above.

3. The daily processing of corrections to customer accounts best exemplifies the processing mode of?
a) Multi processing
b) Interactive processing
c) Batch processing
d) Real-time processing
e) None of these.

4. What do the letters ASCII stand for?
a) American Standard Code for Intelligence Interchange
b) American Standard Code for Information Interchange
c) American Scientific Code for Information Interchange
d) American Standard Code for International interchange
e) None of the above

5. PARAM and ANURAG are supercomputers developed in which country?
a) USA
b) England
c) China
d) India
e) None of these

6. Fifth generation computer is also known as?
a) VLSI
b) Knowledge information processing system
c) SSLI
d) a and b both
e) None of the above

7. Which operation is not performed by computer?
a) Controlling
b) Understanding
c) Processing
d) Inputting
e) None of these


8. Software instruction intended to satisfy a user's specific processing needs are called?
a) Documentation
b) A microcomputer
c) System software
d) Applications software
e) All of the above


9. How did the computer mouse get its name?
a) Because it squeaks when moved
b) It has ears
c) It's cable looks like a tail
d) Teeth outside mouth
e) None of these

10. A daisy wheel is a type of...?
a) Storage device
b) Pointing device
c) All of the above
d) Printer
e) None of these

Answers:
1. a
2. d
3. c
4. b
5. d
6. d
7. b
8. d
9. c
10. d

Follow by Email

Advertising

Advertisement

Blog Archive