Friday, April 29, 2016

1.Which country banknote named as  the banknote of the year for 2015 by the International Bank Note Society. 
A.USA
B.India
C.Australia
D. New Zealand

Ans-D. New Zealand

2.The Indian Navy has inaugurated a naval detachment at which place.
A.Amini Island of the Lakshadweep
B.Bitra Island of the Lakshadweep
C.Androth Island of the Lakshadweep
D.Kavaratti Island of the Lakshadweep

Ans-C.Androth Island of the Lakshadweep

3.Who has won the gold medal at ninth Moscow Sand Sculpture Championship in Russia
A.Sudarsan Pattnaik
B.Wayne Camlin
C.Randy Hoffman
D.Jeffrey Kontur

Ans-A.Sudarsan Pattnaik

4.V T Thomas was a?
A.Artist
B.Cartoonist
C.Doctor
D.Teacher

Ans-B.Cartoonist

5.the International Cricket Council has suspends the Cricket Association of which nation.
A.Netherlands
B.Nepal
C.Ireland
D.Scotland

Ans-B.Nepal

6.Which bank launches 'mobile-only bank' in India
A.DBS Bank 
B.HSBC Bank
C.Sonali Bank
D.Citibank

Ans-A.DBS Bank 

7.Which company has launched its 'Hunter Fraud Score' in India
A.Experian
B.TransUnion
C.G4S
D.Guardian Media Group

Ana-A.Experian

8.Recently India has signed Memorandum of Understanding with which nation on the cooperation in the field of Healthcare and Medical Science. 
A.Ireland
B.Papua New Guinea
C.New Zealand
D.USA

Ans-B.Papua New Guinea

9.The Union Government has decided to allow States to impose and enforce stock limits on which food item.
A.Salt
B.Sugar
C.Black pepper
D.The chili pepper

Ans-B.Sugar

10.which country has successfully launched the Kunpeng-1B sounding rocket equipped with a new altitude control system.
A.China
B.South Korea
C.North Korea
D.Singapore

Ans-A.China

Follow by Email

Advertising

Advertisement

Blog Archive