Monday, October 31, 2016

1. IMF recently included which country’s currency in its basket (SDR)
Ans. Yuan (Renminbi)

2. Small Finance in Principal Approval:
Ans. 18 months

3. NHB is the subsidiary of
Ans. RBI


4. Davis Cup 2015 winner
Ans. Great Britain

5. Currency of Nigeria
Ans. Nigerian Naira

6. In RIDF R stand for
Ans. Rural

7. First Indian Scientist Bhart Ratna awardee in 1954
Ans. C. V. Raman


8. Nai Manzil Scheme is related to
Ans. to bridge lack of skills in minorities

9. India’s first Credit Information Company
Ans. CIBIL

10. First Micro Finance Company Fully Subsidies:
Ans.Bandhan Bank

11. Mount Abu located in Which state
Ans. Rajasthan

12. Dachigam National park located as
Ans. Jammu and Kashmir

13. UNU stands for
Ans. United Nations University

14. 25th January celebrated as
Ans. National Voters Day

15. Commonwealth's new Secretary General
Ans. Patricia Scotland

16. Bricks Media Summit Held in
Ans. Beijing, China

17. IDFC head Quarters
Ans. Mumbai

18. Sunil Narayan play for which country
Ans. West Indies

19. D-ICICI and another ……………. ?
Ans. D-SBI

20. Which bank has recently closed its business
Ans. HSBC Holdings Plc

21. CRAR full form
Ans. Capital to Risk (Weighted) Assets Ratio

22. Atal Pension Yojna Replace which Scheme
Ans. Swavalamban

23. Mahatma Phule Sant award 2015?
Ans. Arundhati Roy

24. India’s literacy rate as per census 2011
Ans. 74.04%

25. Which village in Karnataka became first smokeless village?
Ans.  Vyachakurahalli in Karnataka

26. The interest rate in Gold scheme is decided by ?
Ans.  RBI

27.  Bank Bureau Board top official:
Ans. RBI governor

Advertisement

Blog Archive