Monday, October 31, 2016

1. Who was appointed as the India’s Ambassador to Saudi Arabia?
Answer.   Ahmad Javed

2. Who was awarded with Lifetime Achievement Awards by the West Bengal Government?
Answer. Bappi Lahiri and singer Kumar Sanu

3. Name the Indian-origin Tamil writer who was declared as the winner of the prestigious South East Asian Write Award for Singapore?
Answer.  Jamaludeen Mohamed Sali

4. Who was honoured with the Lifetime Achievement Award at the 12th edition of Dubai International Film Festival in Dubai?
Answer.  Naseerudin Shah

5. Name the two Indians, who have won the 2016 Queen's Young Leaders award in the United Kingdom?
Answer. Kartik Sawhney and Neha Swain

General Awareness QuestionsAsked In Ibps Rrb Po

6. Name the Indian-American entrepreneur and philanthropist who will be conferred with Uttar Pradesh Ratna Award?
Answer. Frank Islam

7. Who was awarded with the E-India Award for adopting technology to serve the public better and using resources efficiently through mobile applications?
Answer.  The Delhi Development Authority

8. Who will be the Chief Guest at 67th India’s Republic Day celebrations?
Answer. Francois Hollande

9. Name the renowned economist, agriculturist, prolific journalist and stalwart farmer leader who passed away in December?
Answer.  Sharad Joshi

10. Name the renowned sarangi player who died in New Delhi?
Answer. Ustad Sabri Khan

11. Name the Noted litterateur and Professor who passed away due to cardiac arrest?
Answer. Surendra Upadhyay

12.  What is the full form of KNOMAD?
Answer.  Knowledge Partnership on Migration and Developmen

13. Which organization released a report entitled Asian Economic Integration Report 2015: How Can Special Economic Zones Catalyze Economic Development?
Answer.  Asian Development Bank

14. Where is the 14th Meeting of the Council of Heads of Governments of Shanghai Cooperation Organisation (CSO) Member States was concluded?
Answer.  Zhengzhou, China

15. Where is the 5th Ministerial Conference of Heart of Asia-Istanbul Process concluded?
Answer.  Islamabad, Pakistan

16. Where is the 10th East Asia Summit held?
Answer.  Kuala Lumpur, Malaysia

17.  Losar, the biggest Tibetan Buddhist Festival began in which state?
Answer. Ladakh region of Jammu and Kashmir

18. Name the two Indian cities which have made it to the Creative City Network of the United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO) for the first time ever?
Answer. Varanasi and Jaipur

19. Who is the author of The Bose Brothers and Indian Independence – An Insider’s Account?
Answer.  Madhuri Bose

20. Life On My Terms: From the Grassroots to the Corridors of Power, is an autobiography of ?
Answer. Sharad Pawar

Advertisement

Blog Archive