Thursday, November 3, 2016

1. A note which, has become dirty due to usage and also includes a two piece note pasted together wherein both the pieces presented belong to the same note, and form the entire note is known as?
Answer. Soiled note 

2. What is the minimum age to open a bank account?
Answer. 10 years

3. Interest on Savings A/c is calculated on __________?
Answer. Daily Balance Basis

4. Name the class of NBFC, which is a company and has as its principal business the receiving of deposits, under any scheme or arrangement or in any other manner and not being Investment, Asset Financing, Loan Company?
Answer. Residuary Non-Banking Company

5. What is the maximum amount per transaction limit for cash-based remittances to Nepal with the help of NEFT?
Answer. Rs.50,000

6. Name the account which is maintained in foreign currency with an Authorised Dealer i.e. a bank dealing in foreign exchange by business persons in India who require foreign exchange on regular basis?
Answer. Exchange Earners' Foreign Currency Account (EEFC)

7. Non-Resident Ordinary Rupee Account (NRO Account) may be opened / maintained in the form of_________?
Answer. Current, Savings, Recurring or Fixed deposit accounts


8. The Banking Ombudsman is a senior official appointed by whom to redress customer complaints against deficiency in certain banking services?
Answer. The Reserve Bank of India

9. What is the full form of BRBNMPL?
Answer. Bhartiya Reserve Bank Note Mudran Private Limited

10. Name the market to get funds for 1 day only?
Answer. Call Money Market

Advertisement

Blog Archive